imageTid. Gamle vän, galna ord, märkliga begrepp. Vad är egentligen tid?
”Tid är en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som har skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare, det vill säga ge en ordnad följd, en sekvens, av händelser.”
Om vi inte visste att tiden gick, hur skulle vårt beteende vara då? Skulle vi vara lite vildare, knäppare, friare då? Mer spontana? Vad vet man. Om vi visste hur lång tid vi har, hur skulle det då märkas på oss?
Ett är rätt säkert, tid är något av det mest demokratiska som finns. Alla har fått lika mycket per dygn och ingen får veta i förväg exakt hur lång tid i livet vi har var och en. Därför kan jag ibland fascineras av att människor i tid och otid ger uttryck för att de inte har tid. Visst kan din eller min tid omöjligt räcka till allt vi erbjuds göra och befatta oss med, men tillåt mig vara lite jobbig och rätta denna villfarelse; tid finns. Frågan är bara hur du vill prioritera och väljer att fördela just din tid.
Jag verkar idag vara på dag 14975 av mitt liv. Jag firar min 41a födelsedag. En oansenlig siffra kan tyckas, men egentligen så mycket mer ovärderlig.
Herregud vad tid jag fått. Vad bra jag prioriterat, åtminstone merparten av tiden. Vad lite jag förstod om det här med att den känslomässiga delen av mig som ung fortfarande lever kvar, i högsta grad även nu i sk vuxen ålder. Vad obegripligt att jag känner mig både ung och erfaren samtidigt, det är ju för tusan oslagbart.
Imorgon är det Kungen, men idag är det jag. Tack för den här tiden!