imageJag har nog aldrig haft det så lugnt jobbmässigt som just nu. Det är lugnt ur flera aspekter då jag för närvarande är privilegierad som vet när nästa produktion börjar och alltså lugnt kanunna mig att låta lugnet infinna sig emellan det senaste och det kommande större projektet. Trodde ni ja! Och trodde jag. Det är ju MAJ!
Jag har aldrig haft det så lugnt jobbmässigt som just nu och samtidigt varit så sinnessjukt upptagen. Är det inte friidrottscup eller pianouppspel så är det föräldramöte eller utvecklingssamtal. Är det inte något av detta så är det årsstämma i bostadsrättsföreningen, städdag på gården eller barnkalas, kanhända för något av våra egna barn, annars för någon annans. Möjligen kan det även stå skoldisco, picnic med klassen, sångkonsert, utvecklingssamtal för barn 2 eller introduktion i kommande skolklass i den hårt ansatta papperskalendern. För att förekomma eventuell gnäll – och bitter-beskyllning vill jag bara fullständigt oironiskt tillägga att jag älskar att ha barn. Jag älskar att vara förälder och vara en del av alla dessa stunder, på riktigt. Min betraktelse är i första hand en form av fascination, och i andra hand en liten, stilla vädjan till ledare för diverse fritidsaktiviteter, musiklärare och föreningsstyrelser. Måste allt alltid få plats i lilla maj? Hur blev det så? Nog för att månaden är en av de som har 31 dagar, men ändå. Vi missar ju nästan att maj kommit, man hinner liksom inte bli sådär hänryckt som man är sugen på sådär mitt emellan hägg och syrén när man liksom maxar maj på det här viset.
Värt att betänka är även det faktum att de flesta svenskar ligger med varandra oftare under den sk industrisemestern i juli-augusti än annars, vilket får konsekvensen att vi är oerhört många som firar våra födelsedagar i just april och maj. Se där.
När kylan försvinner ökar även förekomster av löss, det är en biverkning av livet med skolbarn som jag gärna hade varit utan. Jag kommer på mig själv med att tänka att ”om det är löss i något hår hinner jag springa upp och köpa medel på apoteket mellan friidrotten och barnkalaset”.
Sköna Maj – Välkommen till vår bygd igen.